Vissza
A Kulturális Központ új turisztikai attrakcióval és közösségi térrel gazdagítja Balatonfűzfő városát, várja a kultúra és tudomány iránt érdeklődő közönséget. Célunk a LEADER szellemiség jegyében kulturális, közösségi és ismeretterjesztő programok szervezés, civil- és vállalkozói tanácsadó szolgálat működtetése. A Balaton Csillagvizsgáló - LEADER Kultúrközpont kiemelt célja, hogy a LEADER szellemiség jegyében teret biztosítson helyi közösségi kezdeményezéseknek, támogassa a civil-, vállalkozói és önkormányzati fejlesztési szándékokat. A Magyar Nemzeti Vidéki Hálózat tagjaként vidékfejlesztési információs pontot működtetünk. A Veszprémi Civil Házzal együttműködve erősítjük a civil szféra tevékenységét térségünkben. Egyesületünk havi rendszerességgel nyílt napokon kulturális programokat szervez minden korosztály számára. Közművelődési programokkal állandó és időszaki kiállításokkal várjuk a hozzánk látogatókat, minden korosztályban. Intézményünkben a legkisebbeket, interaktív játékszoba várja. Közösségi internet hozzáférést is biztosítunk vendégeinknek.
A földszinti termek akadálymentesek és akadálymentes mosdó is található az épületben.

A csillagvizsgáló hatméteres kupolájábanban Fornax 100 mechanika kapott helyet, amelyen egy 12 hüvelykes Meade ACF katadioptrikus reflektor és egy 10 cm-es apokromát ad majd lehetőséget az égbolt szépségeibe való betekintésre. Emellett digitális kamerákkal is rendelkezünk, amelyeknek kipróbálására lehetőséget biztosítunk. Nyitvatartási időben szakember vezetésével távcsöves bemutató látható.

Cím: 8184 Balatonfűzfő, Sport Centum területe
Mobil: +36 30 524 8709
Email: info@balatoncsillagvizsgalo.hu
GPS: lat. 47.0735252611 lng. 18.0288109481
http://www.balatoncsillagvizsgalo.hu/
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás