Vissza
A térségben egyedülállónak számító a Balaton vízivilágát bemutató látogatóközpont a Tagore sétány északi oldalán áll.
A klasszikus megoldástól eltérve, a központot úgy rendezték be, mintha a víz alatt lennének a látogatók is. Az összesen ötvenezer liternyi akváriumban valamennyi, a tóban élő hal megtalálható, mellettük a tó hatezer négyzetkilométernyi vízgyűjtő területén élő más élőlényeket, rákokat, kagylókat, csigákat is láthatnak az érdeklődők.
17 akváriumban 36 halfaj látható, a két tengervizes akváriumban pedig 15 fajta tengeri hal kapott helyet.
A balatoni halról, a Bodorkáról elnevezett látogatóközpontban az akváriumok mellett három nyelvű, érintőképernyős információs táblákat helyeztek el, így minden bemutatott halról bőséges ismeretanyagot találnak az érdeklődők. A 650 négyzetméter alapterületű épületben egy kültéri medencét is kialakítottak, a gyerekeket pedig kisebb játszótér is várja. A legnépszerűbb látványosság az extra méretű, tizennégyezer literes akvárium.
A kiállító tér közepén egy multifunkcionális oktató- és vetítőteremmel ellátott belső átrium található, itt a Balaton kialakulásáról, élővilágáról szóló filmet nézhetnek meg a látogatók.
Nyitva tartás: keddtől-vasárnapig 10-18 óra között. A pénztár 17.30-ig tart nyitva.

www.bodorka.info.hu
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás