Vissza
Jó borok, egyedi hangulatú Tagore sétány és balatoni panoráma – a Borheteknek vitathatatlan nimbusza van. Igazi népünnepély, heteken át.
1932 óta minden év augusztusában rendezik meg a városban a Borheteket, amelyen a borvidék legjobb nedűi kóstolhatók. Az újabban három hétig tartó borünnep az ország leglátogatottabb és legnevesebb borfesztiváljainak egyike.
A híres hindu költő, Rabindranath Tagore nevét viselő, platánfákkal övezett sétányon a boros gazdák faházakból kínálják a térség jobbnál jobb borait. A palackozva és kimérve egyaránt kapható fehér és vörös borok mellett finom falatok is várják az ide látogatókat, akik a balatoni térség legismertebb nedűit, az olaszrizlinget, a rizlingszilvánit, a traminit, a zweigeltet és a muskotályt ízlelhetik meg. A Kisfaludy Színpadon minden este zenekarok adnak kisebb koncertet.
Minden évben augusztusban rendezik meg a gasztronómiai fesztivált a Tagore sétányon.
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás