Vissza
A KOGART gyűjteményeinek gazdag anyagából válogatott állandó kiállításon mutatják be a 20. század egyik legnagyobb magyar szobrásza, a nyarakat 1943-tól Tihanyban töltő Borsos Miklós művészetét.
A magyar képzőművészet 20. századi történetének e kiemelkedő személyisége olyan mély gyökerekkel kötődött az emberi műveltség egyetemes értékeihez, a Biblia és a keresztény kultúra világához, a görög-római mitológiához, a reneszánsz emberközpontú, a szellemiséget dicsőítő szemléletéhez vagy a zenéhez és a természethez, mint az a fa, amely mélyre ereszti a gyökereit ahhoz, hogy az erdő sűrűjében a többi fa közül magasra nőve kiemelkedhessen a fény felé.
A Tihany szívében álló galériában az állandó kiállítás mellett különböző időszaki tárlatok váltják egymást.
Nyitva tartás: április 1. – június 30. között hétfő–vasárnap 10–18 óra között. Július 1. – augusztus 31. között minden nap 9–19 óra között, októbertől márciusig péntek–vasárnap 10–16 óra között.

www.kogarttihany.hu
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás