Vissza
Minden korosztály számára látványos formában mutatja be a Tihanyi-félszigetet. A vulkánok egykor dühöngő világát, s a később megszelídült táj harmóniáját. A tihanyi emberek és a természet évszázados együttélését, s ennek emblematikus kultúráját, a levendulatermesztést.
A látogató besétálhat egy stilizált vulkánba, látványos rövidfilm segítségével ismerkedhet meg a Tihanyi-félsziget múltjával, jelenével, játékos módon kipróbálhatja a mocsárjárást, megnézheti a tóban élő halakat vagy éppen a legendás kecskeköröm egy óriásira nagyított makettjét, megvizsgálhatja a különböző kőzetrétegeket, egy geológiai órán végig kísérheti a félsziget keletkezésének történetét, szuvenírként pedig igazi tihanyi levendula csokrot is haza vihet.
Aki nem sajnálja az időt arra, hogy alaposan végignézze a kiállítást, elolvasva az egyes látnivalók mellé kihelyezett leírásokat, az egy másfél-két órás programot is kényelmesen el tud tölteni a látogatóközpont falai között, és igen alaposan megismerheti a félsziget és a Balaton-felvidék kialakulásának történetét.
A látogatóközpont parkja is számos további látnivalóval, játékkal szolgál a labirintustól a levendulásig, a kilátótól a nádas élővilágát bemutató pallósorig.

Nyitva tartás: minden nap 10-17 óra között.

www.levendulahaz.eu
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás