Vissza
A néhai fürdőigazgató villája négy nagyobb téma köré (közlekedés, gyógyfürdő, Anna-bál és a színház) csoportosítva mutatja be Balatonfüred reformkori történetét. A múzeum épületében kap helyet a Helytörténeti Gyűjtemény gazdag könyvtárával, valamint a Látogatóközpont, ahonnét tematikus sétaútvonalak indulnak.
Állandó kiállítás látható Füred a Magyar Királyság dísze címmel. A látványos, interaktív tárlat a több mint háromszáz éves múltra visszatekintő fürdőtelep központjának, az egykor Savanyúvíznek nevezett részének XIX. századi életét mutatja be a közlekedés, a gyógyfürdő/fürdőélet, az Anna-bál és a színházi élet vonatkozásában. A kiállítás gyerekeknek és felnőtteknek egyaránt tartalmas kikapcsolódást ígér.
Szintén a múzeumban látható a Balatonfüredhez több szállal kötődő Németh László Kossuth-díjas író emlékszobája, amelyben az alkotó egykori személyes tárgyai, bútorai valamint korabeli fényképek is láthatók.
Nyitva tartás: szerdától vasárnapig: 10.00–18.00 óra között.

http://vaszaryvilla.hu/index.php/varosi-muzeum-a-gyujtemeny
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás