Vissza
Egyedi, újszerű és játékos vitorlástörténeti kiállítás látogatható a város egyik legpatinásabb, műemlék épületében. Az egykori klubház emeletén kialakított, több korosztály számára is élményeket kínáló bemutató térben még a viharos tavat is megidézik.
A balatoni vitorlázás történetét játékosan bemutató kiállító térben a szokásos vitrineket különböző élményelemek váltják fel.
Szimulátor révén kipróbálható a viharos Balatonon való vitorlázás, elsajátíthatók a navigálási illetve a kötélcsomózási ismeretek, lehet gyakorolni a vitorlafelvonást a teraszon kikötött árbocon, vagy éppen gyönyörködni a panorámában az épületet körbeölelő teraszról.
Kép és hanganyagok, érintőképernyős információs rendszer, látványos, interaktív, 30 négyzetméteres, járható felületű Balaton térkép, kikötőkről készült látványfilmek, távcsövek, többnyelvű digitális tárlatvezetés várja az érdeklődőket, akik emellett könnyed és szórakoztató formában megismerhetik a balatoni vitorlássportnak, a tó egykori nagy hírű hajóinak és hajósainak vagy éppen a Kékszalag versenynek a történetét is.
A kiállítás az országos védettségű Vitorlás étterem emeleti részén található.

http://vaszaryvilla.hu/index.php/vitorlazeum
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás