Vissza
A Balaton-felvidék legszebb borászatának választották a helyet, ahol a lefegyverző panoráma, a minőségi Jásdi borok, a táj nyugalma és a nagy vendégszeretettel kínált gasztronómiai élmények együttesen teszik felejthetetlenné az itt tartózkodást.

Az ország legnépszerűbb borászatai közé tartozó pincészetben lehet kérni borkóstolást, pincelátogatást is, ennek keretében 6 bort szolgálnak fel, mellé házi kenyeret, oliva olajat és ásványvizet kínálnak. Hidegtálat minden nap készítenek, serrano és mangalica sonkából, házi (kecske, juh, tehén) sajtokból és idény zöldségekből, házi kenyérrel. Tíz fős csoportok esetén három fogásos menüt készítenek, melyet minden esetben előre egyeztetett alapanyagokból szervíroznak.
Alkalmanként a borokat Jásdi István a pincészet alapítója mutatja be. A borvidék zászlós borának alapanyaga az Olaszrizling az ültetvények legnagyobb része, de kitűnő minőségben terem itt Chardonnay, Szürkebarát, Cserszegi Fűszeres is.

A pince maga a XVIII. század végén épült, 1849-től Ranolder János veszprémi püspök családi borgazdaságának központjaként szolgált, és itt alapozták meg a csopaki borok hírnevét. Az épület 1998-ban 50 év állami gazdátlanságot követően, csaknem romokban került a Jásdi család tulajdonába a klasszicista épületegyüttes és a 40 méter hosszú pince.

Nyitva tartás: Hétfő, szerda, csütörtök, péntek:14:00-20:00, szombat, vasárnap 12:00-20:00 óra között. Kedd: szünnap.

www.jasdipince.hu
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás