Vissza
A pincészet alapkövét 2001-ben raktuk le, de családunk szőlőhöz és borhoz való kötődése jóval korábbi eredetű. A család apai ága közel kétszáz éve csopaki, míg az anyai ág káli-medencei. Mindkét vonal hozta magával a szőlő és bor szeretetét, valamint a borkészítés hagyományát.
Jelenleg 7 hektáros birtokméretnél tartunk, Csopak mellett Paloznakon és Tihanyban vannak területeink. Csak saját szőlőt dolgozunk fel, a borkészítés minden mozzanata a csopaki birtokon történik. Évente 25-30 ezer palack bort töltünk le.
A szőlőben és a pincében egyaránt célunk, hogy a borvidék legnemesebb hagyományaira alapozva és a nagyvilágról méretet véve készítsünk egyedi, izgalmas, a termőhely karakterét hűen tükröző borokat. Ezért termelünk olaszrizlinget, furmintot és kékfrankost, ezért becsüljük az öregebb tőkéket és készítünk termésükből talajok szerint válogatott dűlőborokat.
Előre egyeztetett birtoklátogatás a hét bármely napján.
Nyitva tartás: péntek-vasárnap: 12-22 óra között.

www.szentdonat.hu
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás