Vissza
Több mint száz év. Több mint száz hozzá fűződő anekdota. Mesélő falak, történelem, lefegyverző vízpart és panoráma. Füred emblematikus, műemlék épülete, ahol mindenki megfordult és ahova most is mindenki betér.
Hagyomány, patina, és a Balaton lehelete – egy helyen. A vendéglátók mindent megtesznek azért, hogy ma is helytálló legyen a házról száz évvel ezelőtt lejegyzett írás: a Balaton-vidéki élet kellemeit új szórakozásokkal emelni hivatott hely.
A Vitorlás eredetileg hajóépítő műhely volt. Történt, hogy még az 1870-es években Gossling angol főkonzul hajót hozat magának a Balatonra, és egyben idecsábítja Richard Young neves angol hajóépítőt. Itt készült az első vitorlás a SENTA is, de gróf Nádasdy Ferenc híresen szép yachtja a Hableány vagy éppen Zichy Antal Lucifere is. 1887-ben megépül a Klubház, amely rövid idő alatt a Monarchia arisztokratáinak kedvelt találkozóhelye lesz, később pedig az egész Balaton emblematikus vendéglátóhelye közvetlen a vízparton.
A felújított épületben a kitűnő konyha és a páratlan panoráma mellett borvacsorák és zenés programok is várják a vendégeket.
Nyitva tartás: minden nap 11-22 óra között, vasárnap 10-19 óráig.

http://www.vitorlasetterem.hu/
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás