Vissza
2018. július 28.
Példa értékű rendezvénysorozat helyszíne volt Parádsasvár, ahol mások mellett parasportoló srácokat is megtanítottak karatézni.

Nincs mese, az önvédelem ma már mindennapjaink, életünk része.

Ez volt az egyik jelszava annak a parádsasvári rendezvénynek, amelyet a Stabilitás Sport Klub, a Budo Sport Akadémia Alapítvány és a Mozgáskorlátozottak Halassy Olivér SC közreműködésével, összesen 35 résztvevővel bonyolítottak le.

Keményen sulykolták az önvédelem alapfogásait © Karate Szakszövetség

Téved, aki azt hiszi, hogy a kerekesszékben ülő gyerkőcök képtelenek a harcművészeti ágak művelésére – ez derült ki a Karate Szakszövetség alelnöke, Kalmár Árpád szavaiból. Ennek igazolására a csökkent képességűek délelőttönként önvédelmi foglalkozásokon gyakorolhatták az elméletet, majd délutánonként képeségfejlesztő és játékos programok szerepeltek műsoron.

A parádsasvári ökormányzat példamutató módon segítette a programokat, apartmanházait térítésmentesen bocsátotta a táborozás szervezői és résztvevői számára.

Kalmár Árpádtól megtudtuk, hogy Parádsasvár az első akadálymentes turisztikai településsé kíván válni, és mint ilyet az Európai Unióban is jegyzik majd. Az akadálymentesség kidolgozásához dr. Zsarnóczky Martin nemzetközileg ismert kutató szakember ad segítséget. Ez a kezdeményezés amúgy első – és kiemelkedő – a hazai turisztika történetében.

Forrás: www.borsonline.hu/sport/kerekesszekben-is-remekul-megy-a-karate/157464

A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás