A projekt célja: az Európai Unió esélyegyenlőségi alapelveinek megfelelő, azt népszerűsítő innovatív vízpartfejlesztési projekt megvalósítása.
Ezen belül prioritásként kezeljük a családbarát szolgáltatások, családbarát vízpartok kialakítását és a sérült emberek integrációjának elősegítését, a mozgásukban korlátozott személyek számára is használható strandok kialakítását.

Két településen, Balatonudvariban és Balatonfűzfőn mintaprojektet valósítunk meg a Bakony és Balaton Keleti Kapuja Közhasznú Egyesület koordinációjával.
A program együttműködő partnere, az eszköz kifejlesztője a HolidaySport Group „Aqualibertas” programja és a Mozgáskorlátozottak Országos Szövetsége.

A Balaton parti települések gazdasági célja, hogy ismét vonzó turisztikai desztináció legyenek a külföldi turisták számára, és folyamatosan növeljék a hazai turisták vendégéjszakáinak számát.
Ehhez nem elegendő a hagyományos turisztikai eszközök – programcsomagok, kommunikáció – alkalmazása, szükséges, hogy egyedivé, érdekessé, vonzóvá tegyék magukat.

Vízbeemelő Az esélyegyenlőség terén sok tennivalónk van még. Értelmezzük ezt akár a mozgásukban korlátozott személyek, vagy kisgyermekes családok esetében.
Kötelező jelleggel, uniós támogatással történik a közintézmények akadálymenetesítése.
Véleményünk szerint a strandok felújításánál is figyelmet kell fordítani a mozgáskorlátozottak számára is használható mosdók kialakítására, azonban arra már kevesebben gondolnak, hogy a víz kulturált megközelítésére is legyen az érintett vendégeknek lehetősége.
Ugyancsak sokszor elkerüli a beruházók, működtetők, tulajdonosok figyelmét, hogy mennyire fontos a mozgásukban korlátozott gyermekek integrációja, ép társaik toleranciájának, megértésének fejlesztése, ami a közös játék keretében erősíthető leginkább.
Ezért mintaadó jelleggel egy-egy olyen közös játéktér is kialakításra kerül, ahol ép és mozgásukban korlátozott gyermekek is együtt játszhatnak.

Hasonló példák hozhatók fel a kisgyermekes családok szükségletei, igényei esetében is. Nem nevezhető luxusnak a számukra kialakított öltöző, játéktér, kiszolgáló helyiség, ez már alapkövetelmény kell, hogy legyen egy európai fejlesztés esetében. Nem elhanyagolható az a gazdasági erő sem, amelyet azok a turisták képviselnek, akik gyermekekkel érkeznek a Balaton partjára.

Míg az egyes beruházási típusú fejlesztések akár önállóan is kivitelezhetők lennének, az innovatív vízpartfejlesztési projekt együttműködési célja nem az, hogy az egyes strandok, települések számára teremtsünk versenyelőnyt.
Az együttműködési cél a mintaprojektek kialakítása. A megvalósítást követően a Balaton északi partján található standok, - mint az egyik legjelentősebb magyarországi turisztikai desztináció - akadálymentesítésére, családbarát szolgáltató hellyé alakítására adunk mintát.
Célunk, hogy a Balaton parti településeket követően Magyarország többi, a telepítésre műszakilag alkalmas strandján is megjelenhessen ez a program.

A közösségi marketingtevékenységgel, ami költséghatékony kommunikációs módszer, az elfogadás és megértés erősítése a célunk.
A fenntartási időszak teljes ideje alatt közös honlapon a www.akadalymentesbalaton.hu oldalon jelennek meg az együttműködők.
Célcsoport-specifikus nemzetközi kommunikációt folytatunk, a egyesület koordinálásával célcsoport specifikus turisztikai kínálatcsomagot állítanak össze az együttműködők, amely nem csak a strandok, hanem a turisztikai paletta teljes kínálatára (szálláshelyek, vendéglátó egységek, látnivalók stb.) kitér, és figyelembe veszi a mozgásukban korlátozott személyek és a kisgyermekes családok igényeit is.

A programrésztől azt várjuk, hogy működése önfinanszírozóvá válik, melyet a bevont szolgáltatók biztosítanak, illetve a kialakuló kapcsolati rendszerre építve további akadálymentes szolgáltatások kerülnek megvalósításra.

A nemesacélból készült, víznyomással működő vízbeemelő lift egyedülálló kezelés távirányítóval

  • külső segítség nélkül önállóan is használható
  • tehermentesítő segítség a hozzátartozóknak
  • vészhívó közvetlenül az úszómesternél
  • nemesacél design
  • szolár és hidraulikus üzem
  • vízszinthez igazodó biztonságos üzemelés
Vízbeemelő
Vízbeemelő
Vízbeemelő
Vízbeemelő
A honlapokon található információk a szolgáltatóktól származnak, azok naprakészségéért a működtető felelősséget nem vállal. Kérdés esetén a kapcsolatot közvetlenül vegye fel a kiválasztott szolgáltatóval.
Megtalál minket
2017-ben támogatónk
Legfrissebb hírek
Facebook közösségünk
Időjárás